Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Основци из Штрпца у посети Новом Саду

Осморо деце са Косова и Метохије стигло је у Нови Сад. Они ће у нашем граду боравити наредна три дана код својих домаћина, вршњака из Основне школе „Душан Радовић“ са Клисе.
Фото: PrtSc/РТВ/YouTube

У питању је традиционална размена ђака, коју Удружење грађана „Нови Сад“, кроз пројекат „Свим срцем за осмех детета“ организује већ седми пут.

Одушевљење посетом нису крили ни ученици из Штрпца, као и њихови домаћини из Новог Сада.

„Ја мислим да је важно да се углавном срећемо са другом децом из других крајева, да упознамо знаменитости градова. Нови Сад не посећујем први пут, али се надам да ћу се још боље провести него прошлог пута“, каже Јулија Младеновић из ОШ „Стаја Марковић“ у Штрпцу.

За децу је ово важно искуство.

И за ђаке из Основне школе „Душан Радовић“ ово је важно искуство. Како кажу, биће својим гостима најбољи другари и потрудиће се да им боравак у Новом Саду остане у најлепшем сећању.

„Код њих нема неких ствари као код нас, овде виде нови град, нову културу, скроз је другачија у Војводини него код њих“, каже Вукашин Ристић, бивши ученик ОШ „Душан Радовић“ у Новом Саду.

План је да гости из Штрпца обиђу најзначајније културно-историјске знаменитости Новог Сада, посете Сремске Карловце и Фрушку гору, али и да уживају у спорту и слободном времену са вршњацима.