Почетна > Србија
Србија

“Осмех” Војводине – Подиже инвестициони потенцијал (ВИДЕО)

Изградња брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде подићиће инвестициони потенцијал не само ова два велика града, већ и целе Војводине, а преко граничних прелаза повезаће се делови од Румуније ка Мађарској.
Фото: Војводина уживо

Саобраћајница је пројектована за брзине до 100 километара на сат, а пројектоване су четири возне траке ширине од по 3,5 метра. Тако ће се, према проценама, од Сомбора до Кикинде стизати за нешто више од сат времена.

Између Кикинде и Сомбора је непуних 130км, а истовремено ће бити повезани и Кула, Врбас, Бечеј, Србобран и Нови Бечеј. Укупно, саобраћајница ће бити дуга 175 километара. Повезивање Западнобачког и Севернобанатског округа брзом саобраћајницом, допринеће не само бољој пословној клими, већ и бољем повезивању људи.

Планирана траса пута почеће од граничног прелаза са Мађарском (Бачки Брег) и ићи ће преко Бездана дуж постојећег пута до Сомбора, кроз територију града Сомбора и општина Кула, Врбас и Србобран (обилазећи градска подручја појединих насеља).

Од Србобрана до Бечеја траса пролази ван градских подручја насеља док ће се за трасу преко реке Тисе у склопу израде идејног решења, истражити најповољнија могућност прелаза.

У наставку, непосредно испред насеља Нови Бечеј траса се прелазећи канал ДТД води новим коридором и делимично обилази градско подручје Новог Бечеја, добијајући улогу југоисточне обилазнице. Након тога планирана траса се даље пружа ка западу ка граници са Румунијом, кроз територије општине Нови Бечеј и града Кикинде, да би се завршила на граници са Румунијом (гранични прелаз Наково).

Rode saglasan sa Šoleom: Veoma važno postići napredak u diskusiji o ZSO

Преузмите андроид апликацију.