Почетна > Нови Сад
Нови Сад

Осма по реду изложба паса мешанаца од 8. априла у Лиманском парку

ЈКП ”Зоохигијена и Ветерина” Нови Сад и ове године организује осму по реду традиционалну изложбу паса мешанаца поводом светског дана напуштених животиња под називом – Изложба паса мешанаца Нови Сад 2023.
Фото: Unsplash/Jeyakumaran Mayooresan

Првог дана манифестације, 8. априла, изложба ће се реализовати у Лиманском парку, док ће 9. априла заинтересовани суграђани моћи изложбу да погледају у Прихватилишту. Оба дана програм почиње од 11.00 часова.

Први дан изложбе биће реализован у Лиманском парку, а посвећен ће бити свим псима који су имали среће да пронађу своје власнике и усреће нове породице.

Сатница програма

9.50-10.50 часова: Увођење паса

11.00-11.20 часова: Отварање изложбе

11.30- 13.00 часова: Оцењивање паса

13.30- 13.30 часова: Избор најкере Новог Сада

Први дан изложбе биће посвећен псима који су имали среће да пронађу своје власнике и да усреће нове породице.

Категорије у којима пси могу да се такмиче су следеће:

Мој гари и ја ( избор за најлепшег црног пса)

Најчупавац (избор за најфризуру)

Нико као ја (избор за најлепшег инвалидног пса)

Форе и фазони ( избор за пса који изводи трикове)

Огледалце моје ( најсличнији власник и пас)

Не питај ме за године ( најстарији пас)

Ал се некад добро јело (елегантно попуњен пас)

Најклинци и клинцезе (најлепши пар дете и пас)

Униканти микс (уникатни мешанац)

Мој “расни љубимац” ( избор за најлепшег пса сличног раси или удомљеног расног пса)

Другог дана биће реализована изложба четвороножних пријатеља који привремено бораве у Прихватилишту. Биће изложено око 30 паса који траже нови дом.

Прихватилиште се налази на Путу Шајкашког одреда ББ. Запослени у ЈКП ” Зоохигијена и Ветерина” ће изводити сваког пса понаособ.

„Циљ ове изложбе је да се покаже да су сви пси важни. Биће десет категорија у којима ће се бирати добитници за најстаријег пса, најчупавца, елегантно попуњеног пса… Победници ће ићи у супер финале, где ће се бирати најкера Новог Сада. У прихватилишту ће се 9. априла такође одржати изложба, циљ ће бити да се удоме пси. Суграђанима ћемо приказати до 30 паса, различитих врста који тренутно бораве код нас. За прошлогодишње такмичење суграђани су пријавили 95 паса, а за овогодишње такмичење за сада је пријављено 23 пса. Број није ограничен, те су сви добродошли“, рекао је шеф Прихватилишта за псе Милан Квргић.

Сви суграђани који желе да пријаве свог љубимца то могу учинити до 06.04.2023. године до 13.00 часова. Све пријаве су бесплатне а линк за пријаву се налази овде.

Предузеће позива све људе добре воље који желе на неки начин да спонзоришу ове две изложбе, да ли у виду неких специјалних награда за одређене категорије, или на било који други начин и придруже се нашем редовном спонзорском пулу, назову на број телефона 021/6403220 или пошаљу мејл на prihvatiliste.novisad@zoohigijenans.co.rs са подацима своје фирме, предузећа или индивидуално уколико желе да буду део овог једног лепог догађаја.

U Novom Sadu otvoreno 17. Državno prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije u stonom tenisu

Преузмите андроид апликацију.