Конзумирање белог лука има бројне користи за наше здравље, али и једну непријатну последицу – лош задах.
Ако се питате како да га се решите, имамо савет.
Жвакаћа гума вероватно неће бити довољна да уклоните мирис белог лука из уста.
Много је боље пити млеко које неутралише његову арому захваљујући бројним једињењима које садржи.
Још један проверен начин да се решите лошег задаха је испијање пића направљеног мешањем свежег лимуновог сока и меда.
Мед балансира киселкасти укус лимуна, док цитруси освежавају дах.
Бели лук није само магични састојак који јелима даје укус, већ је и богат хранљивим материјама. Комбинација хранљивих материја је импресивна, од витамина Ц, Б1 и Б6 до калцијума, мангана, калијума и селена.
Активна једињења у белом луку помажу у смањењу крвног притиска и лошег холестерола.
Поред својих антибактеријских својстава, конзумирање белог лука или додатака белог лука такође може помоћи у борби против обичне прехладе.
Преузмите андроид апликацију.