Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ослободите се буђи једноставно и лако уз помоћ три природна састојка

Постоји много комерцијалних производа који су ефикасни у уклањању буђи, али многи од њих садрже оштре хемикалије које могу бити једнако штетне као и сама буђ.
Фото: Pixabay/MabelAmber

Међутим, постоји неколико начина да се природно ослободите буђи.

Уклоните буђ помоћу сирћета

Бели сирће је благо кисели производ који чисти и дезинфикује. Такође може уништити 82 посто врста плесни. Можете га безбедно користити на већини површина, а његов непријатан мирис брзо нестаје. Сипајте неразређено бело сирће у боцу са распршивачем. Пошто бело сирће има само око 20 процената сирћетне киселине, додавање воде чини га мање ефикасним. Попрскајте сирће на плесниву површину и оставите сат времена. На крају, обришите површину водом и оставите да се површина осуши. Сваки мирис сирћета треба да нестане у року од неколико сати.

Уклоните буђ помоћу соде бикарбоне

Од упијања мириса у фрижидеру до ублажавања жгаравице, сода бикарбона има много употреба у кући. Безбедна је за чланове домаћинства и кућне љубимце, а не само да уклања буђ, већ и упија влагу која привлачи буђ. Додајте једну четвртину кашичице соде бикарбоне у боцу воде са распршивачем и протресите док се не раствори. Попрскајте буђ раствором соде бикарбоне и воде, а затим четком за рибање изрибајте. Исперите површину водом да бисте уклонили остатке. На крају поново попрскајте и оставите да се површина осуши без брисања.

Уклоните буђ лимуном

Лимун је природни дезодоранс, антисептик, избељивач, средство за уклањање мрља и средство за чишћење, које такође може уклонити буђ. Висока концентрација киселине у лимуну разбија буђ, олакшава њено уклањање и оставља за собом дезинфиковану површину. Исцедите сок од три до пет лимуна у чашу и прелијте преко буђи. Оставите да одстоји пет минута, а затим обришите површину влажном крпом.

Jednostavan trik za brzo uzgajanje kućnih biljaka, potrebne su vam samo dve stvari

Преузмите андроид апликацију.