Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ослободите се бактерија и савршено очистите свој прљави лаптоп

Пошто лаптоп користимо сваки дан, он може бити веома прљав, јер лако акумулира прашину, прљавштину и масноћу.
Фото: Pixabay/StartupStockPhotos

Када очистите лаптоп помоћу следећих савета, осећаћете се као да сте га управо купили.

Тако ће тастери бити чисти, екран без мрља, а ви ћете се заљубити у свој стари лаптоп. „Не треба вам много за чишћење рачунара, све што вам је потребно су крпе од микровлакана, слушалице за уши и конзервирани ваздух.

Када је у питању алкохол, медицински алкохола од 90% алкохола је идеалан, који неће оштетити унутрашње компоненте.

Такође саветује да се не трудите да купујете производе који служе искључиво за чишћење апарата, јер су прескупи у односу на оно што имате код куће.

Када сакупите све што вам је потребно, прво очистите унутрашњост лаптопа. Конзервирани ваздух ће одувати мрвице и длаке, а затим очистити споља. Ако сте добро водили рачуна о свом лаптопу, можда нећете морати да га отварате. Искључите га и извадите батерију.

Удувајте све споља ваздухом, а затим усмерите унутра, према тастатури и екрану, свим рупама, вентилационим отворима и УСБ портовима.

Дувајте ваздух само неколико секунди да спречите стварање влаге која се затим акумулира унутар грејача. Циљ је да се спречи накупљање прашине током времена, што може довести до прегревања лаптопа.

Пушачи и власници кућних љубимаца требало би чешће да чисте унутрашњост лаптопа, јер се чешће накупља прашина, дим и длаке. Затим га обришите споља.

То је забаван део чишћења лаптопа. Оно што је важно јесте да средства за чишћење никада не стављате директно на лаптоп, већ на крпу коју ћете користити за чишћење.

Ставите неколико капи алкохола на крпу од микровлакана и обришите тастатуру лаптопа. Такође можете користити штапиће за уши за размаке између слова. Очистите екран крпом од микровлакана.

То би требало да реши ваш проблем. Али ако је екран превише прљав, нанесите мало воде на крпу. Ако ваш лаптоп мирише непријатно, то је посебно приметно код пушача, у томе ће вам помоћи природни мириси попут мачјег песка.

Дакле, ставите лаптоп у врећу напуњену шољицом мачјег песка и оставите је затворену 24 до 48 сати. На овај начин ћете се ослободити непријатних мириса вашег лаптопа.

Uklonite masnoću i prljavštinu sa vrata rerne sa samo dva sastojka

Преузмите андроид апликацију.