Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

„Орлићи“ се вратили после освајања петог места на СП

Кошаркашка репрезентација Србије састављане од играча до 17 година вратила се из Малаге, са Светског првенства, на коме је освојила пето место.
Фото: КСС

Њих је на аеродрому “Никола Тесла” у име Кошаркашког савеза Србије дочекао генерални секретар Златко Болић, који имје честитао на одличном успеху.

„Сигурно да ово пето место на Светском првенству значи као и медаља на Европском. Можда су имали малу несрећу да у четвртфиналу играју против репрезентације САД која је показала највише на том такмичењу. Мислим да су наши момци заслужили медаљу, али и ово је за све нас у Кошаркашком савезу Србије велики резулат. Момци треба да подигну главе горе. Следеће године их очекује Европско првенство, овде код нас у Нишу. Момци имају талента, недостаје им неколико играча, а кад буду комплетни, сигуран сам да ће бити један од фаворита за освајање медаље на Европском првенству“, рекао је Боић.

Драгољуб Аврамовић, селектор У17 тима Србије, изнео је своје утиске после такмичења у Малаги.

„Направили смо јако добар резултат освајањем петог места на Светском првенству, у оваквом костуру где смо били распоређени и са неким проблемима које нисмо помињали раније. Ево сада кад смо се вратили и све завршили, треба рећи да смо тамо били нека потпуно друга екипа. Већ на почетку су нам недостајала два-три играча, па су неки дошли повређени, па смо их мало одмарали. Да бисмо на крају, последња три-четири дана турнира, односно, практично од четвртфинала, играли смо са седам-осам играча“, рекао је селектор Аврамовић и додао:

„Свака част играчима на карактеру, на жељи, на атмосфери, на дивном дружењу. Надам се да ће ове ствари памтити дуго. Не само резултат, већ и то дружење које траје већ ево другу годину. Почело је прошлог лета у Новом Саду. Хвала КСС, пре свега на подршци, а посебно на условима које смо имали. Хвала и селектору Пешићу који нас је звао док смо били у Малаги, распитивао се, честитао… Надам се да ће ова генерација следеће године на Европском првенству, пре свега, бити комплетна и здрава, да ће момци напредовати. Верујем да је пред њима лепа будућност, материјал и за сениорску репрезентацију“.


Rudi Fernandez produžio ugovor sa Realom

Преузмите андроид апликацију.