Почетна > Србија
Србија

Орлић захвалио Анголи на подршци територијалном интегритету Србије

Председник Народне скупштине Владимир Орлић примио је новоименованог амбасадора Анголе у Србији Емилија Мигела де Карваља Собриња и захвалио му на принципијелном ставу и подршци територијалном интегритету Србије.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Он је додао да је Ангола одлуком да не призна тзв. Косово не само потврдила своје пријатељство већ је и заједно са Србијом стала у одбрану међународног права и одбрану мира, саопштено је из парламента.

„То сте видели и на примеру јучерашњег састанка у Бриселу. Потврђено је да је председник Александар Вучић, а тиме и званични Београд, најзначајнији фактор очувања мира и стабилности у региону. Искрено посвећен дијалогу, спреман да говори језиком компромиса, као и да поступа одговорно, озбиљно и принципијелно“, рекао је Орлић.Потврђено је, каже, и да су Аљбин Курти и званична Приштина главни генератор сукоба, извор проблема и највећа претња миру.

„То сада јасно види и ЕУ, а многи други у свету на исто указују већ дуго, навео је Орлић и захвалио Анголи што ове проблеме сагледава на прави начин и о томе говори отворено.

Орлић је навео да пријатељство између две државе траје дуго и изразио задовољство што је управо наша држава била међу првима која је пружила значајну подршку народу Анголе у борби за слободу.

Собрињо је потврдио пријатељство две земље и изразио спремност да уложи све додатне напоре да се тај однос одржи и додатно ојача, кроз интензивирање сарадње у различитим областима.

Треба искористити све потенцијале за развој економске сарадње између Србије и Анголе, као и међупарламентарне сарадње, првенствено кроз контакте чланова посланичких група пријатељства два парламента, сагласили су се Орлић и Собрињо.

Vučić primio ambasadorku Portugalije

 

Преузмите андроид апликацију.