Почетна > Србија
Србија

Орлић: За дијалог увек потребна воља две стране, све жеље свима испуњене

Кандидат за председника Скупштине Србије Владимир Орлић каже за РТС пред конститутивну седницу парламента да је за дијалог увек потребна воља две стране. Истиче да су све жеље свим парламентарним странкама испуњене и да ће потпредседнике имати и они који су то желели, али, како каже, нису мислили да је реално.
Фото: PrtSc/PRVA/YouTube

Владимир Орлић пред конститутивну седницу парламента каже да су прилике у којем ће нови сазив радити све само не лаке, поготово када се погледају дешавања у свету, али посебно на Косову и Метохији.
„Потпуно је јасно каква су очекивања нашег народа од наше државе и како људи очекују да се понашамо и какву политику да водимо“, истиче Орлић.

Каже да ће парламентарна већина снажно да заступа управо ту политику – политику мира и стабилности, али и политику економског развоја.

Орлић наглашава да је за дијалог у парламенту увек потребна воља две стране и да на страни већине и људи који заступају политику коју предводи председник Србије Александар Вучић, како каже, никада није било спорно да постоји воља за дијалогом.

„Мислим да смо то у много прилика показали, на првом месту председник Србије. И претходних дана смо то радили, покушавајући да направимо неку добру комуникацију и пристојан однос пред почетак овог сазива“, каже Орлић.

Истиче да не зна шта се може очекивати са друге стране. Каже да зна шта би волео, али не и шта је реално.

„Апсолутно све жеље испуњене“

Орлић каже да су представници будуће парламентарне већине понудили опозицији руководећа места у Скупштини Србији „као што нико никада понудио није“.

Тврди да су апсолутно све жеље свима испуњене и каже да ће потпредседнике имати и они који су то желели, али нису мислили да је реално.

„Биће седам потпредседника у овом сазиву, управо зато да би и они добили прилику. Добиће пет одбора, као никада нико. Добили су и третман и прилику и више него фер однос. То је суштинско опредељење са наше стране“, истиче Орлић.

„Биће простора да се све политике покажу“

Орлић каже да је најављено да ће у Скупштини бити 15 посланичких група, али да нико не може да каже да ли ће тако стварно и бити.

„Укупно гледано, имамо велики број различитих посланичких група, тако да биће простора да се све политике покажу“, наглашава Орлић.

Каже да Скупштину чека велики посао и да не треба трошити време народа на задовољавање личних агенди и хирова.

Орлић најављује да ће се састав нове Владе знати знатно брже него што крајњи рок од три месеца предвиђа.

Srbija danas dobija 13. saziv Skupštine

Преузмите андроид апликацију.