Почетна > Србија
Србија

Орлић опозицији: Захтев за ванредне изборе биће прихваћен са одушевљењем

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је данас да ће иницијатива дела опозиције о ванредним парламентарним изборима бити прихваћена са одушевљењем и да ће им одговор на тај захтев стићи у најкраћем могућем року.
Фото: Танјуг/СТР

Обавестићу надлежне органе о том захтеву – Владу Србије, председника, и добиће одговор у најкраћем року, можда и за 30 дана, рекао је Орлић на конференцији за штампу у холу Скупштине, након што је опозиција са истог тог места најавила да ће блокирати рад парламента и затражила одржавање парламентарних избора.

Седница скупштине биће одржана, рекао је Орлић и подсетио да је на дневном реду ребаланс буџета којим се обезбеђује и новац за повећање пензија и плата, за помоћ мајкама деце до 16 година, за капиталне пројекте, лечење оболелих од ретких болести и лечење у иностранству.

„Опозиција скупштину претвара у бувљу пијацу, у циркуску шатру“, рекао је Орлић и додао да таквим понашањем спречавају живот и малтретирају људе, јер не дозвојавају, између осталог, да пензионери, радници, мајке, добију оно што им припада.

Sutra pretežno sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Преузмите андроид апликацију.