Почетна > Србија
Србија

Орлић: Избор владе приоритет

Први важан задатак за Народну скупштину представљаће избор нове владе, јер је за све у Србији од огромног значаја политика коју ће та влада да води, изјавио је председник парламента Владимир Орлић.
орлић
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„Да се, уз нову енергију, обезбеди континуитет у чувању мира и стабилности, даљем економском развоју и јачању наше државе. То је став већине у скупштини, зато управо такву политику недвосмислено очекујемо и од владе коју ћемо изабрати ускоро“, рекао је Орлић у интервјуу дневнику „Вести“.

Понавља да се у новом сазиву парламента очекују и нови закони. Којима се додатно утврђује пуна независност правосуђа, након промена Устава у тој области.

„Очекују нас као тема и питања државног буџета, нове мере за подршку грађанима и привреди. Да реализујемо већ најављена повећања плата, а посебно минималних зарада, уз нова значајна увећања пензија. Све су то приоритети за време које долази“, рекао је Орлић.

На питање који су највећи изазови који предстоје, Орлић каже да је време пред свима нама пуно изазова. Не нашом кривицом, јер проблеми који потресају цео свет, изазивају последице свуда.

Vučić: Stvaranje moderne Srbije nezamislivo je bez Vojske

 

Преузмите андроид апликацију.