Почетна > Србија
Србија

Орлић и Венди Мортон о билатералним односима и међупарламентарној сарадњи

Председник Народне скупштине Владимир Орлић разговарао је данас са Венди Мортон, посланицом Парламента Уједињеног Краљевства и бившом министарком задуженом за Европу и Америке у МСП Велике Британије о билатералним односима и међупарламентарној сарадњи.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Орлић је поручио да у Народној скупштини постоји заинтересованост за даљу сарадњу са британским парламентом, за активан рад Посланичке групе пријатељства и за сарадњу са Вестминстерском фондацијом за демократију.

Србија је заинтересована и за даље јачање економске сарадње, у којој последњих година бележимо рекорде, казао је Орлић и додао:
„Србија је чврсто привржена својој политици мира и стабилности“.

Навео је да државна политика коју води председник Србије Александар Вучић има чврсту и убедљиву подршку народа, што је показано на изборима и ту државну политику, у складу са вољом народа, воде и Народна скупштина и Влада Србије.

Мортон је поздравила досадашњу сарадњу Парламента Уједињеног Краљевства Скупштине Србије истичући важност даљег повезивања у циљу јачања представничке улоге парламената и приближавања законодавних институција грађанима, првенствено младима.

Изразила је задовољство и због редовних активности које Народна скупштина Републике Србије организује у поменутом циљу.

Vučić sutra na sednici Saveta za koordinaciju mera za rast BDP

 

Преузмите андроид апликацију.