Почетна > Србија
Србија

Орлић и Мурму за јачање пријатељских односа и сарадње две земље

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић потврдио је данас у разговору са председницом Индије Дроупади Мурму у Београду традиционално пријатељске везе две земље и два народа, засноване на узајамном уважавању, разумевању и подршци.
Фото: Танјуг/Зоран Станић

Орлић је поручио да долазак председнице Мурму у Београд представља велику част за Србију, и да је посебну привилегију чињеница да је Србија прва европска земља коју је посетила од ступања на дужност, даопштено је из парламента.

Истакао је да је Србија поносан на вишедеценијско партнерство са Индијом, те да је Народна скупштина опредељена да настави да доприноси свеукупној сарадњи и даљем учвршћивању пријатељства.

„Исту поруку ћете чути од свих у Србији – и од председника Републике, и од наше Владе, али и од грађана наше земље“, рекао је председник Орлић.

Он је захвалио на принципијелном и чврстом ставу Индије по питању непризнавања тзв. „Косова“ и на томе што се та земља, заједно са Србијом, залаже за доследно поштовање међународног јавног права и Повеље УН.

„Будите сигурни да, са наше стране, Индија можда да рачуна на пријатељство и подршку – увек и свуда“, нагласио је председник НС РС.

Мурму је потврдила спремност Индије за јачање партнерства са Србијом у свим сферама од обостраног значаја, као и опредељеност за даљи развој међупарламентарне сарадње на свим нивоима.

Изразила је уверење да ће се, на темељима пријатељства и узајамне подршке, наставити сарадња на мултилатералном плану.

Истакла је и да две земље деле ставове по најзначајнијим питањима и, с тим у вези, подвукла значај поштовања суверенитета и територијалног интегритета сваке државе у свету.

 

Predsednica Indije položila venac na Spomenik neznanom junaku na Avali

Преузмите андроид апликацију.