Почетна > Србија
Бизнис Србија

Орлић директору Центра Симон Визентал: Хвала што се борите

Председник Народне скупштине Владимир Орлић састао се данас са директором Центра „Симон Визентал“ Ефраимом Зурофом, коме је захвалио на доследној борби и огромном личном ангажману у циљу да се сачува истина о страдањима током Другог светског рата.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

„Посебно хвала на огромном раду и енергији коју улажете како у заборав не би пала и истина о страховитим димензијама злочина за које су одговорне усташке снаге на простору бивше Југославије током Другог светског рата“, рекао је Орлић, саопштио кабинет председника Скупштине.

Истичући да смо свакодневно суочени са различитим покушајима ревизионизма, Орлић је поручио да је један од најбруталнијих примера забрана хрватских власти да председник Србије Александар Вучић посети Јасеновац и ода пошту невино страдалим жртвама.

Орлић је захвалио Зурофу на његовој енергичној осуди таквог понашања званичне Хрватске.

„То није начин да се опходите према некоме чији је деда убијен у Јасеновцу. Морао сам одмах да реагујем и изразим оштар протест“, поручио је Зуроф.

Саговорници су се сложили да је подизање меморијалног комплекса на Старом сајмишту од изузетног значаја, а да подршка Србије показују посвећеност и вољу да се пројекат заврши.

На састанку је био и амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан, који је захвалио Зурофу што је посетио Србију, чиме је, како каже, потврдио снажну везу између два народа.

Beograd ima preduslove za organizovanje EKSPO 2027.

Преузмите андроид апликацију.