Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Оригиналне идеје: Куда отићи са децом у Новом Саду и околини? (први део)

Нови Сад се све више пласира као један од првих избора младих људи у моменту када одлуче да направе породицу, скрасе се и живе неки мирнији, породичан, живот.
Фото: Градске инфо

Томе свакако доприноси и ушушканост насеља у којима живимо, велики број игралишта за децу, пријатне и насмејане комшије, али и чињеница да постоји толико интересантних садржаја да вашем детету неће пасти на памет да посегне за игрицом на телефону.

Нећемо вас упутити у Позориште младих или Зимзоленд који краси Трг слободе и који врви од дечије радости и среће. Ту увек можете да се упутите и без наших предлога. Упутићемо вас на места којих се не бисте сетили, а која би ваша деца сигурно волела да посете.
Фото: WikimediaCommons/Micki
Родна кућа Чика Јове Змаја

Родна кућа Чика Јове Змаја налази се у улици Јована Јовановића Змаја 1. Кућа је отворена за посетиоце од давне 1933. године, а у њој ће вас увек дочекати расположени кустос задужен да вам мало приближи живот нашег чувеног лекара и песника.

Шетајући његовом кућом, не само да можете видети где је живео и спавао, већ ћете моћи да погледате и како су то изгледале ручно писане песме његовом руком које сада висе окачене и урамљене на зидовима.

Фото: Градске инфо
Јахање

Наша препорука је коњички клуб “Петрас“.

Људи који се баве коњима заиста су пријатни и увек мотивисани да вашем детету усаде љубав према овим племенитим животињама.

Уколико се одлучите за коњички клуб не заборавите да понесете коју шаргарепу како би ваша деца могла да хране коње.

У “Петрасу“ јахање понија за најмлађе кошта 250 динара и подразумева пет кругова, док час јахања за најмлађе у трајању од 20 минута кошта 800 динара.

Фото: Wikimedia Commons/Manedj
Дворац Фантаст

Дечаци нису толико одушевљени са тиме да буду принчеви, али девојчице су рођене да буду принцезе, а свака принцеза, разуме се, једном у животу мора да се нађе у дворцу.

Иако није баш надомак Новог Сада и до њега вам треба мало јаче од пола сата, дворац Фантаст право је откриће за вашу децу, било да су у питању дечаци или девојчице.

Дворац Фантаст налази се на оргомном имању, а изглед велелепне грађевине додатно красе воћњаци и животиње около њега.

Легенда каже да га је изградио Богдан Дунђерски из ината, да докаже супротно свим злонамерницима који су тврдили да је банкротирао. Дао му је име Фантаст по свом омиљеном ждребцу, који је сахрањен на имању дворца.

Ово је идеална прилика да ваше дете посети и дворац из бајке, али и зоо врт.

Šta je bila Pariska komuna i zašto je zaslužila ulicu u Novom Sadu?

Преузмите андроид апликацију.