Почетна > Србија
Србија

Општинама и градовима скоро 400.000 евра за запошљавање

У Србији ће осам локалних самоуправа добити од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања средства у укупном износу од готово 400.000 евра за спровођење иновативних решења у области локалне политике запошљавања.
Фото: Pixabay/geralt
Реч је о градовима и општинама Крагујевац, Књажевац, Пирот, Нови Пазар, Врање, Бач, Врњачка Бања и Ћићевац, наводи се у саопштењу Немачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ) у ком се додаје да је средства у среду одобрио ресорни министар Никола Селаковић.

Средства су одобрена након што су се општине пријавиле на Јавни позив за јединице локалних самоуправа за доделу бесповратних средстава за пилот спровођење иновативних решења у области локалне политике запошљавања, који је је био отворен у периоду од 3. до 24. октобра ове године.

У саопштењу пише да ће осам јединица локалних самоуправа реализацијом иновативних решења у области локалне политике запошљавања, заснованих на подацима и у сарадњи са различитим актерима на локалном нивоу, допринети решавању и ублажавању препознатих изазова на локалном тржишту рада и одговорити на потребе теже запошљивих незапослених лица и друштвено осетљивих група, а у циљу подстицања запошљавања и побољшања њиховог положаја.

Укупна вредност бесповратних средстава за јединице локалних самоуправа обухваћених овом одлуком износи 387.993,02 евра.

Јавни позив реализован је у оквиру пројекта „Подршка Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у пилотирању иновативних решења за запошљавање“, уз техничку и финансијску подршку Глобалног Програма Немачке развојне сарадње „Миграције за развој“, који у Србији спроводи ГИЗ.

ГИЗ, који овај програм спроводи у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националном службом за запошљавање и Комесаријатом за избеглице и миграције, ради на одрживој интеграцији у матично друштво и тржиште рада како повратника тако и свег локалног, угроженог становништва.

Програм финансира немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој, додаје се у саопштењу.

Vlada produžila ograničenu cenu hleba i zabranu izvoza mleka

 

 

Преузмите андроид апликацију.