Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Оперите трешње на ове начине и будите сигурни да су спремне за јело

Трешње су богате хранљивим материјама, али може да се догоди да имају остатке пестицида.

Скоро све свеже воће захтева одређени систем прања да би се смањио ризик који се преноси храном.

Како опрати трешње?
Фото: Unsplash/Roksolana Zasiadko
Раствор од белог сирћета

Да бисте брзо очистили свеже трешње из напуните велику посуду хладном водом и додајте једну шољу белог сирћета. Пустите да се трешње натапају петнаест минута.

Сирће ће убити микроорганизме и уклонити остатке пестицида. Исперите трешње текућом водом. Нежно их осушите чистом крпом или папирним убрусом и спремне су за јело.

Раствор соде бикарбоне

Чинији са водом додајте пола кашичице соде бикарбоне за сваку шољу воде коју сте сипали. Потопите трешње и оставите их да стоје око петнаест минута. Исперите их у чистој води.

Уколико немате времена за потапање овог воћа, исперите их бар обичном текућом водом. Иако вода можда неће добро очистити производе као сирће или сода бикарбона она ће избацити већину пестицида и микроба.

Evo šest zlatnih pravila zdravog kuvanja

Преузмите андроид апликацију.