Почетна > Бизнис
Бизнис

Онлајн платформа Reddit излази на берзу

Онлајн платформа Reddit стварала је „олује“ на инвестиционим тржиштима.
Фото: Pixabay/Pixabay

Ових дана, пажња улагача је усмерена на њу јер су њени руководиоци поднели захтев да ова компанија буде листирана на берзи.

Иновативни сајт који омогућава људима да успоставе специјализоване форуме постао је популарна локација за куповину и продају берзанских савета.

Штавише, форум WallStreetBets има око 11,6 милиона чланова и приписује му се утицај на цене акција компанија GameStop и АМС, пише Capital.com.

Процена вредности компаније Reddit за IPO још није потврђена, али посматрачи из ове индустрије спекулишу да би могла бити између 10 и 15 милијарди долара.

У низу објава које су стизале из ове компаније у току прошле године, откривено је да је она била укључена у рунде финансирања које представљају „стратешке инвестиције за раст“.

У то су били укључени и планови за међународно ширење и раст броја запослених.

Рунде финансирања су, у међувремену, допринеле процени вредности у износима од више милијарди.

Компанија је, кроз рунде финансирања, до сада сакупила 1,33 милијарде долара.

Међутим, пре финансирања процењена вредност компаније била је 9,59 милијарди долара, показују подаци фирме PitchBook.

Постоји могућност да ће пословање компаније Reddit бити веома детаљно испитано пре листирања, наводи виша аналитичарка у сектору за институције и тржишта фирме Hargreaves Lansdown Сузана Стритер, преноси Biznis.rs.

Она наводи да су друштвене мреже прошле кроз прилично нестабилну годину због одлуке регулатора да сузбије ширење погрешних информација у току пандемије.

Додаје да би то могло створити повољно окружење за листирања ове врсте, са инвеститорима којима ће гаранција за улагања бити регулисани садржај на платформи.

„За Reddit ово ствара још комплекснију ситуацију, узимајући у обзир да је форум WallStreetBets привукао много пажње. Осим тога, корисници платформе су се окренули такозваним „меме акцијама“ у току пандемије, које су такође привукле пажњу регулатора“, наводи Стритер.

Šta su “letovi koji ne idu nigde” i zašto postaju sve popularnija “destinacija”?

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке