Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Олимпијски комитет Србије угостио Адриану Вилагош и Ангелину Топић (ФОТО)

Олимпијски комитет Србије угостио је данас у Олимпијској кући најбоље младе светске атлетичарке Адриану Вилагош и Ангелину Топић, саопштио је Олимпијски комитет Србије.
Фото: Олимпијски комитет Србије

Састанку су присуствовали председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић и директор САС Слободан Бранковић, председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић, потпредседник Жарко Зечевић и генерални секретар ОКС, Ђорђе Вишачки.

Председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић је у разговору истакао да ће се комитет трудити да атлетичаркама обезбеди све што им је потребно.

„Веома смо задовољни јер смо препознали таленат ова два бисера, врхунских спортискиња, али и високо едуковане деце. Следи један период великог задовољства, синергије, посебно Српског атлетског савеза и Олимпијског комитета Србије. Стално смо у контакту како бисмо овим двема девојкама обезбедили све оно што им треба“, рекао је Маљковић.

Фото: Олимпијски комитет Србије

Ангелина Топић се захвалила Олимпијском комитету Србије и Српском атлетском савезу на сарадњи.

„Ово је била фантастична сезона за мене, скочила сам светски рекорд у својој конкуренцији, освојила сам златну медаљу на Европском првенству за млађе јуниоре, бронзану на Светском првенству за старије јуниоре, а за крај и бронзану медаљу на Европском првенству за сениоре. Спремам се за Париз 2024, то ће ми бити одскочна даска за даљу будућност, најпре за Лос Анђелес 2028, када би требало да будем најспремнија и ментално и физички“, изјавила је млада атлетичарка.

Адриана Вилагош се захвалила на свој подршци коју је добила.

„Ово је била доста добра сезона за мене, мало је фалило да постигнем мој највећи циљ, јуниорски светски рекорд. Међутим, то остаје циљ за следећу годину. Презадовољна сам својим пласманима на великим такмичењима – Европском и Светском првенству. Главно такмичење за мене у наредној години ће бити Европско првенство за јуниоре, а потом и сениорско Светско првенство у Будимпешти. Учешће на Олимпијским играма Париз 2024 ће представљати испуњење мог великог сна“, истакла је бацачица копља.

Ангелина Топић је на последње одржаном Светском првенству за јуниоре у Калију освојила бронзану медаљу са скоком од 1,93 м.

Талентована скакачица се у 2022. години није зауставила на овим медаљама, већ је на Европском првенству за младе у Јерусалиму освојила златну медаљу.

Адриана Вилагош је 2021. године била проглашена за најбољу спортисткињу од стране Олимпијског комитета Србије.

На Медитеранским играма у Орану 2022. године освојила је златну медаљу са резултатом 60.22 м, али највећи успех остварила је на Европском првенству у Минхену (Немачка) где је освојила сребрну медаљу са баченим копљем на дистанцу од 62.01м.

Фото: Олимпијски комитет Србије

 

Преузмите андроид апликацију.