Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Олимпијска шампионка Јована Прековић спектаклом у Аранђеловцу завршила каријеру

Олимпијска шампионка у каратеу Јована Прековић, уједно и двострука европска и светска шаампионка, завршила је вечерас каријеру спектакуларном опроштајном манифестацијом у Аранђеловцу.
Фото: Танјуг/AP/Vincent Thian

У последњем мечу у Аранђеловцу противница Јовани Прековић била је олимпијска шампионка из Токија Ивет Горанова, репрезентативка Бугарске.

После ревијалног меча две олимпијске шампионке, српска каратисткиња остала је на татамију одакле се обратила публици и захвалила на присуству бројним званицама.

„Сада како сам скинула своју опрему, схватила сам да је ово најбитнији дан за једног спортисту – oдлука да се све ово једног дана заврши. Цео мој рад и труд заслужују овај један минут, хвала вам што сте део тога. Хвала мојој породици, тренерима и пријатељима“, изјавила је Прековићева, која је проглашена за најбољег спортисту Србије 2021. године у избору Олимпијског комитета.

Опроштајном мечу карате шампионке Јоване Прековић претходило је неколико ревијалних борби у џудоу, рвању, теквондоу и каратеу у женској конкуренцији.

Поред председника Олимпијског комитета Божидара Маљковића и генералног секретара ОКС Ђорсја Вишацког, спектакуларном догађају присуствовали су и министар спорта Зоран Гајић, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и председник Општине Аранђеловац Бојан Радовић.

Свечану манифестацију увеличали су и многи шампиони попут Милице Мандић, Зоране Аруновић, Марице Перишић, Александра Кукоља, Зураба Датунашвилија, јапанске каратисткиња Мјауми Сомеје, Кајо Сомеје…

Прековићева је раније најавила опроштај, пре свега збиг чињенице да карате неће више бити на програму Олимпијских игара.

Zvezda i Partizan zatvaraju prvi deo sezone Superlige Srbije

Преузмите андроид апликацију.