Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Око хиљаду малишана учествовало у пројекту „Еколошко васпитање, здраво одрастање“

Завршница хуманитарно-еколошког пројекта „Еколошко васпитање, здраво одрастање!“ коју организује удружење „Чепом до осмеха“, уз подршку Градске управе за образовање одржана је данас у Основној школи „Свети Сава“ у Руменци где је организована едукација ученика и слагање мозаика од пластичних чепова.
Фото: Град Нови Сад

Догађају је присуствовала чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић која је указала на то да у савременом друштву очување природе представља главни императив свих.

„Еколошки освешћен грађанин се не постаје преко ноћи. Нити случајно. Неопходно је да се кроз образовање и сарадњу са организацијама цивилног сектора, које су посвећене очувању животне средине, развије свест код деце о еклогији, значају рециклаже, штетности пластике по животну средину. Град Нови Сад је посвећен заштити животне средине, унапређењу зеленила и развоју образовања“, изјавила је Дина Вучинић.

Фото: Град Нови Сад

Пројектом је предвиђена едукација основаца из приградских насеља Новог Сада, а  деца се уче основним еколошким принципима, али и хуманости будући да је један од циљева пројекта и рециклажа чепова од којих се добијају финансијска средства за куповину помагала деци са инвалидитетом.

Председница удружења „Чепом до осмеха“ Вања Петковић истакла је да је овим пројектом обухваћено осам основних школа из Степановићева, Шангаја, Руменке, Будисаве, Бегеча, Буковца, Сремске Каменице и Кисача и око 1000 малишана.

„Овим радионицама желимо да им покажемо колико они сами, као појединци, могу да допринесу очувању животне средине и истовремено да им развијемо емпатију према особама са инвалидитетом“, нагласила је Вања Петковић.

Reprezentativci u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom doneli Srbiji zlato i tri bronze

Преузмите андроид апликацију.