Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Одржано атлетско такмичење Брзином до звезда

Ученици нижих разреда из десетак основних школа из Новог Сада учествовали су на атлетском такмичењу “Yettel – Брзином до звезда” које је одржано на Стадиону “Карађорђе”.
Фото: Pixabay/Pexels

Они су се такмичили у трци на 40 метара, а 16 најбољих се пласирало у финале које ће бити организовано наредне седмице у Београду, када ће имати прилику да учествују у радионицама, а за оне који су виспрени, концентрисани и брзи биће спремне чак 72 награде. Богдан Говорчанин из ОШ „НиколаТесла“ и Лола Аврамов из ОШ „Вук Караџић“ победници су новосадског такмичења. Тренер из АК “Војводина” Душко Миличић и координатор такмичења за Нови Сад навео је да се пријавило више од 150 деце и да се нада да ће та манифестација постати традиционална.

„Следеће године требало би да учествује више школа и да, поред трчања, укључимо и неке друге атлетске дисциплине“, најавио је Миличић и додао да клуб учествује у организовању многобројних спортских дешавања.

Координатор пројекта из Српског атлетског савеза Немања Илић истакао је да је “краљица спортова” посебно важна за децу, јер је она предуслов у креирању здравих животних навика, а пре свега љубави према спорту.

„Манифестација “Брзином до звезда” спада међу најмасовнија такмичења на подручју Републике Србије, пошто смо је ове године организовали у 52 града и успели смо да окупимо велики број деце, око 6.500 њих“, рекао је Илић и додао да ће 21. јуна бити организовано “Велико Yettel финале” у Атлетској дворани у Београду.

Циљ пројекта је промоција спорта и физичке активнсоти међу основцима и популаризација атлетике као основне спортске дисциплине. Такмичење је подржао Савез за школски спорт Града Новог Сада.

Bogat književno-muzički program Doček sunca, u utorak na Štrandu

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке