Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Одржана прва седница комисије за израду локалног акционог плана политике за младе

Прва седница Комисије за израду Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за период од 2023. до 2025. године, одржана је данас у Плавој сали Скупштине Града.
Фото: Град Нови Сад

Задатак Комисије је да изврши анализу стања омладинског сектора на територији Града Новог Сада, и да у сарадњи са удружењем „Европски омладински центар Војводине“ изради нацрт Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за период од 2023. до 2025. године. То удружење је одабрано путем Јавног конкурса за финансирање пројекта којим се омогућава израда, доношење и промоција Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за период од 2023. до 2025. године, који ће након јавне расправе бити упућен Скупштини Града Новог Сада на усвајање.

Седници су присуствовали председник Комисије члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, а чланови су представници градских институција и организација цивилног друштва. Након уводног излагања председника, заменика и чланова Комисије, присутнима је представљена методологија рада у процесу израде овог документа.

Дискутовано је о изворима података у оквиру предстојећег истраживања о потребама и положају младих са територије Града Новог Сада које ће послужити као полазна основа за креирање стратешких циљева и мера у оквиру области од интереса за младе, а потом су прикупљени коментари и сугестије чланова Комисије и утврђена даља динамика рада.

Pivopije, spremite se danas za „izuvanje“ u Novom Sadu! (Petak, 4. novembar)

Преузмите андроид апликацију.