Почетна > Србија
Србија

Одржана манифестација ,,Моћ музеја“ у Покрајинском заводу за заштиту природе

У Покрајинском заводу за заштиту природе је и ове године успешно спроведена манифестација „Музеји за 10“ и „Европска ноћ музеја“.
манифестације
Фото: Pexels/Jonathan Cooper

Овогодишњи мото манифестације је био „Моћ музеја“. Ова до сада највећа музејска иницијатива на територији Србије јединствена је у европском културном простору и осмишљена је са идејом ближе сарадње и заједничког наступа музеја у Србији са циљем ефикаснијег рада, веће видљивости, као и чвршће повезаности с локалном заједницом.

Резултат је интензивнија интеракција са публиком и већа посета, као и богати и разноврсни програми који обогаћују културно-туристичку понуду Србије.

Програми су се одвијали на више од 100 локација од 14 до 21. маја 2022.године, а обухватили су низ изложби и пратећих активности у виду презентација, радионица, јавних разговора, промоција, пројекција и других садржаја. Посетиоци манифестације Покрајинског завода за заштиту природе су могли да виде сталну природњачку поставку у којој се приказује богатство биолошке и геолошке разноврсности Војводине. Осим тога презентована је и изложба фотографија „ГЕОПАРК ЂЕРДАП“, путовање кроз први и једини геопарк у Србији. Изложба је организована у сарадњи са ЈП „НП Ђердап“.

манифестација
Фото: PrtSc/Покрајински завод за заштиту природе

Такође, посетиоци су могли да виде и изложбу „КАВИЈАР“, ауторке Дубравка Вучић – музејске саветнице ихтиолога из Природњачког музеја у Београду. Током трајања манифестације одржано је и три радионице за децу под називом „ЖИВОТНИ ПУТ МОРУНЕ“. Целокупни програм је посетило преко 2000 посетилаца, што је за пост-ковид период добра посећеност.

Srbija postaje centar za biotehnologiju i veštačku inteligenciju

 

Преузмите андроид апликацију.