Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Одржана манифестација „Буковачки шпајз“

Удружење жена „Буковачка вила“ из Буковца, организовало је у овом фрушкогорском месту „Буковачки шпајз“, који је био изложбено продајног карактера.
Фото: Pixabay/Innviertlerin

На тезгама се нашла кисела и слатка зимница, али кувао се и пасуљ, пекле паприке, а цело село мирисало је на ове производе. Удружење жена, које је основано 11. фебруара ове године, има чиме да се дичи, јер је манифестација била изузетно посећена и сви су радили свој посао. Наравно, није све прошло без културно–забавног програма, јер тамбураши су сјајно радили оно што умеју, а уз то све су обрадовали девојчице и дечаци из најмлађе групе АКУД „Милица Стојадиновић – Српкиња“, које води Младен Лујић.

Тон свој лепоти и шаренилу дали су учесници и штандови с разним производима, које су посетиоци обилазили и куповали оно што им се свидело. Жамор деце је дао посебан шмек, а малишане је привукла шећерна вуна и палачинке које су пекле вредне домаћице. Све је врило као у кошници и није чудо што је на уснама Драгане Амиџић стално титрао осмех, јер она је председник Удружења жена „Буковачка вила“. Све је од ње и њених дружбеница и почело, у намери да село оживи и да постане препознатљиво.

Љиља Губић, благајница у Удружењу, такође је блистала од драгости и нагласила да све савршено функционише међу.

„Уз помоћ наших пријатеља, па председника Савета МЗ Буковац Зорана Сладојевића, све је на нивоу. Имамо и мушки део, који зовемо „Вилењаци“, попут Владимира Вељкова, Горана Станкова, Свете Илића и још неких, који нам јако помажу“, рекла је Љиља Губић.

Сем домаћица из Буковца, своје тезге имала су удружења жена из Пећинаца, Руме, Чалме, Бразилије, Раковца, Нових Бановаца, Ривице, Борковца…Сви су се лепо осећали и дружили и склапали нова пријатељства и посете. А продаја је ишла одлично. Дакле и зарадило се и забављало.

Зоран Сладојевић, председник Савета МЗ Буковац, истакао је да све ово много значи овом селу и додао:

„Сваки догађај је реклама за Буковац – истакао је Сладојевић, Савет МЗ је помогао према својим могућностима и верујем да ће ова манифестација бити све боља и још већих размера, истакао је Сладојевић“.

Predsednica Skupštine grada u poseti Eparhiji osečkopoljskoj i baranjskoj

Преузмите андроид апликацију.