Почетна > Србија
Србија

Одржан састанак радне групе у вези система обавештавања о нестанку малолетника

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Данило Стевандић одржао је данас састанак радне групе за увођење система за хитно обавештавање јавности о нестанку малолетног лица, на коме су размотрени до сада предузети кораци на успостављању овог система који ће у Србији носити назив „Пронађи ме“.
Фото: Танјуг/ОМК МУП Републике Србије

Стевандић је истакао да је МУП израдио Инструкцију о поступању полицијских службеника у случају пријаве нестанка малолетног лица и начину хитног обавештавања јавности, која дефинише јасне и прецизне кораке активирања и функционисања система, саопштили су из МУП-а.

У сарадњи са Министарством информисања и телекомуникација и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије, како је указао, почео је рад на изради платформе за хитно обавештавање јавности.

Стевандић је прецизирао да би грађани о нестанку малолетног лица, према до сада договореним критеријумима, требало да буду обавештавани путем СМС поруке, прекидом телевизијских и радио емисија, као и кајронима на ауто-путу, аеродромским, аутобуским и железничким станицама.

Државни секретар је још једном подвукао важност међуресорне сарадње свих учесника овога процеса како бисмо за резултат имали ефикасан систем и захвалио се свим члановима радне групе на досадашњем залагању.

У саставу радне групе за увођење система „Пронађи ме“, коју је фебруара ове године, формирао министар унутрашњих послова Братислав Гашић, су били представници више ресорних министарстава, Центра за несталу и злостављану децу и удружења „Астра“, закључено је у саопштењу МУП-а.

Vučić ručao sa radnicima, zahvalio im na odgovornom radu

Преузмите андроид апликацију.