Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Одржан 21. завичајни збор у Буковцу

У Буковцу је данас одржан Завичајни сабор – Косидба, 21. по реду. Овој спортско-културној манифестацији чији је циљ очување крајишке традиције и културе присуствовала је и чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић.
Фото: Град Нови Сад

Она је поздравила је присутне у Буковцу и том приликом истакла да је Град Нови Сад поуздан партнер тој манифестацији која на најбољи начин повезује традицију са садашњошћу и будућношћу.

Завичај траје јер се воли и значи колико и живот.

Она је нагласила да су се времена променила и да политика председника Александра Вучића и Владе Србије није да се воде ратови, него живот у миру и стварање услова за бољу будућност генерација које долазе.

Манифестацији коју традиционално организују завичајно удружење „Мањача“ и савез крајишких удружења, присуствовали су и Министар унутрашњих послова у Влади Србије Александар Вулин, директор Фонда за избегла, прогнана и расељена лица Душко Ћутило и други.

У оквиру манифестације, током целог дана организоване су спортско-витешке дисциплине као што су скок у даљ, бацање камена с рамена, надвлачење штапом и конопцем, затим богат културно – забавни програм, традиционално такмичење у кошењу траве и трка коња.