Почетна > Србија
Србија

Одлуком о личним картама и таблицама Курти запретио ратом Србима са Косова и Метохије

Најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Курти је најотвореније запретио ратом против Срба на Косову и Метохији, саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић поводом данашњих одлука косовске владе.
петковић
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова „КМ“, „ГЛ“, „ПР“, „УР“ и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра, наводи Петковић у саопштењу.

„Недопустиво је да на овакву претњу сукобом и одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Курти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крајем септембра. Својим ћутањем, постају дитектни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Куртија, изазване новом једностраном одлуком власти у Приштини“, додао је директор Канцеларије за КиМ у саопштењу.

„Срби са Косова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу“, поручио је Петковић.

Lajčak danas u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.