Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Одлучила да хода 30 дана по пола сата и запањила се променама

Ова одлука јој је донела велике промене у животу…

Менаџер за друштвене мреже Џес Бентлмен, одлучила је да месец дана сваки дан хода пола сата. Како је рекла то је „имало више користи него што је могла да претпостави“.

Фото: Unsplash/Sincerely media

Бесплатно је, можете да шетате кад год и где год, само или у друштву.

Како је време одмицало, Џес је закључила:

„За месец дана приметила сам разлику на телу, али и у уму. Прве две недеље сам ходала напољу и шетње су ме ослободиле притиска од напорног вежбања у теретани. Извукла сам се из куће и почела бистрије да мислим. Покренула сам тело и крв ми је прорадила.“

„Друге две недеље ходала сам на траци у теретани, и то под нагибом од 12 одсто. Тај нагиб и већа брзина на траци су ми појачали ефекат. То ходање 30 минута на траци за трчање под нагибом је много теже него што мислите и заиста буди тело – изазива знојење и помаже у тонирању мишића и јачању језгра.“

„Наравно, ове шетње су биле теже од мојих споријих шетњи на отвореном, али су и даље биле оствариве и нису ми наметале притисак као интензивни тренинзи које иначе радим у теретани“, рекла је.

Поред тога што јача тело и дух, шетње су вишеструкокорисне за наш организам.

Студија спроведена на Универзитету у Канзасу показала је да лагане аеробне вежбе попут ходања спречавају рану појаву деменције и смањују ризик од Алцхајмерове болести, од које болује 35 милиона људи широм света. Лекари предвиђају да ће се та бројка удвостручити у наредних 20 година.

Такође, pрема Америчком удружењу за здравље срца, ходање је једнако ефикасно кад је реч о превенцији болести срца.

Смањује притисак и ниво холестерола у крви и побољшава циркулацију. Ходање је аеробна активност, што значи да повећава ниво кисеоника у крви и помаже да се елиминишу токсини.

Због дубљег дисања неки симптоми повезани с болестима плућа могу се ублажити.

Otkucaji srca, koji su normalni a kada je vreme za brigu i paniku?

Преузмите андроид апликацију.