Почетна > Србија
Србија

ОДИХР ставио тачку на малверзације опозиције – Избори су били регуларни!

ОДХИР је након ових избора дао мање препорука него после избора 2022.
Фото: PrtSc

Редакција „Новости“ имала је увид у извештај ОДИХР-а, који се тиче претходних избора одржаних у децембру 2023.

Како се сазнаје, овај извештај ставио је тачку на све покушаје опозиције да обмане јавност о резултатима на изборима.

Дакле, избори су били регуларни, из извештаја се јасно види да је опозиција све време лагала о изборним неправилностима.

ОДХИР је након ових избора дао мање препорука него после избора 2022. и констатовао да је све претходне препоруке Србија имплементирала.

Коначним извештајем о изборима у Србији, ОДИХР је практично потврдио своје првобитне налазе у којима је констатовано да су избори „понудили бирачима адекватан избор између политичких алтернатива“, да су „слободе изражавања и окупљања у кампањи биле поштоване“, да „правни оквир пружа адекватну основу за спровођење демократских избора“, као и да је „администрација ефикасно и транспарентно спровела изборне припреме, упркос изазовима које су представљали кратки рокови и истовремени локални избори“.

Све је дакле, јасно.

Једино питање које остаје да „виси“ у ваздуху јесте како ће се српска опозиција опоравити од оваквог извештаја, односно које медикаменте ће функционери опозиције морати да конзумирају.

Šokantni plan đilasovaca: Milivojević pozvao Zapad da „lupi rukom“ i nametne tehničku vladu, ili da uvede sankcije Srbiji! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.