Почетна > Свет
Свет

Одговор Северној Кореји: Јапан и САД ће данас одржати војну вежбу

Јапан и Сједињене Америчке Државе ће највероватније извести заједничку ваздухопловну војну вежбу данас после подне, као одговор на то што је Северна Кореја испалила интерконтиненталну балистичку ракету у суботу, објавио је Фуџи њуз.
Фото: Pixabay/cegoh

Очекује се да јапански ловци и амерички бомбардери учествују у вежби око Јапана, а време одржавања ће зависити од временских услова, пренео је Ројтерс писање јапанског медија, који се позива на више извора.

Јужна Кореја и САД су већ одржале данас ваздушну вежбу у којој је учествовао амерички страштешки бомбардер, такође као одговор на тестирање интерконтиненталне балистичке ракете Пјонгјанга, саопштила је јужнокорејска војска.

Нешто раније у току дана, заменица шефа Одељења за јавност и информисање Радничке партије Кореје Ким Јо-Џонг, сестра лидера Кима Џонга Уна, рекла је да севернокорејске интерконтиненталне балистичке ракете неће бити уперене ка Сеулу, а Пјонгјанг не намерава да има било шта са Јужном Корејом.

Јапанске и јужнокорејске власти саопштиле су у суботу да је Северна Кореја испалила балистичку ракету, која је пала у Јапанско море.

Јапански премијер Фумио Кишида рекао је да се верује да је пројектил пао у ексклузивну економску зону Јапана.

Rekoradan broj domaćinstava u Britaniji zavisi od banaka hrane

Преузмите андроид апликацију.