Почетна > Србија
Србија

Одборници СО Инђија исписују историју!

Одржана је хитна седница Скупштине општине Инђија, на захтев председника општине Владимира Гака. На дневном реду се нашла само 1 тачка, а њеним једногласним усвајањем одборници СО Инђија отворили су ново историјско поглавље у општини Инђија.
Фото: Војводина уживо

Разлог због којег је председник Гак сазвао хитну седницу је искључиво у функцији стварања услова за хитно доношење акта о изради измена и допуна Просторног плана општине Инђија, као акта који претходи коначном доношењу измена и допуна Просторног плана.

Фото: Војводина уживо

Измена Просторног плана се односи на стварање могућности, у складу са важећим прописима, да се на локалитету североисточно од насеља Инђија, северно од радне зоне у насељу Инђија, а јужно од радне зоне број 15 и источно од радних зона 9 и 16, између пруге за возове великих брзина и аутопута Е 75, уз даљу урбанистичку разраду и директну примену плана, формирају нове радне зоне.

Фото: Војводина уживо

Према речима председника општине Инђија, Владимира Гака, усвајањем ове одлуке одборници СО Инђија исписују историју. Како је рекао очекује се долазак новог инвеститора који ће градити свој производни погон на преко 700ха. Ову инвестицију најавио је и председник Републике Србије, Александар Вучић на отварању Сајма аутомобила. Потписани су протоколи и један део уговора који иду ка реализацији инвестиције и врло брзо ће се знати резултат.

Ово је инвестиција која ће отворити 4 до 5 хиљада нових радних места и која је 10 пута већа од Тојо Тајерса, у сваком смислу и од броја запослених и од висине и вредности инвестиције и од површине земљишта на којем ће се градити фабрика.

Како је потписана клаузула о тајности за сада не може да се прича о ком инвеститору је реч. На седници СО Инђије, председник Гак је рекао да је ова инвестиција од великог значаја не само за Инђију, него и за Србију и читаву југоисточну Европу. У последњих 30 година ово је, према Гаковим речима, једна од највећих инвестиција у читавој југоисточној Европи. Оно што смо од председника општине Инђија, Владимира Гака, сазнали јесте да је у питању фирма из аутомобилске индустрије и да овој инвестицији претходи још једна о којој ће ускоро бити речи, а која је пратећи део овог великог пројекта.

Turistički cvet opštini Inđija

Преузмите андроид апликацију.