Почетна > Србија
Србија

Од сутра појачана контрола учесника у саобраћају

Припадници Управе саобраћајне полиције на територији Републике Србије од сутра до 22. септембра спровешће међународну акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају.
Фото: autonovosti.rs

Министарство унутрашњих послова указује у саопштењу да је у последњих недељу дана у саобраћајним незгодама у Србији погинуло 18 учесника у саобраћају, од којих је седморо млађих од 30 година.

Акција се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОУДПОЛ-а (мрежа саобраћајних полиција Европе) и биће усмерена на откривање прекршаја непрописног коришћења мобилног телефона и некоришћења сигурносног појаса.

Поред тога, посебна пажња биће усмерена на откривање прекршаја пешака који употребљавају мобилни телефон и слушалице приликом преласка коловоза.

Упоредо са овом акцијом биће спроведен и превентивни пројекат РОУДПОЛ дани безбедности чији је циљ да барем једног дана ниједна особа не погине у саобраћајним незгодама широм Европе.

МУП аплеује на све учеснике у саобраћају, а поготово на младе возаче да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу унапређењу своје безбедности и безбедности осталих учесника у саобраћају.

На интернет презентацији грађани се могу упознати са циљевима пројекта, као и да потпишу симболично обећање да ће поштовати саобраћајне прописе.

Dobri uslovi za vožnju, umeren saobraćaj

Преузмите андроид апликацију.