Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Од среде опадање водостаја Дунава, Нови Сад ипак спреман за одбрану од поплава

Овогодишњи мај месец уз сунчане дане донео је и оне кишне. Републички хидрометеоролошки завод Србије најавио је да ће се данас и сутра на Дунаву код Новог Сада водостај кретати изнад граница редовне одбране од поплава.
Фото: Градске инфо

Већ у среду очекивано је да водостај на територији Новог Сада буде испод границе редовне одбране од поплава. Редовна одбрана је 450 центиметара, а у среду се очекује водостај од 442 центиметра, док је данас 469, а сутра 456 центиметара.

У случају да у јуну поново буде пораста нивоа Дунава, корацима у борби против изливања реке руководи Градски штаб за ванредне ситуације.

Јуче је започето пуњење џакова песком, који су спремни за одбрану од потенцијалног пораста водостаја изнад насипа и већ успостављене редовне одбране. У том подвигу учествовали су ЈКП „Пут“, ЈКП „Градско зеленило“ и ЈКП „Чистоћа“.
Фото: PrtSc/Instagram/JKP Put Novi Sad

Такође, из ЈКП „Чистоћа“ рекли су нам да су радници ангажовани у чишћењу сливника и сливничких решетки које се свакодневно перу, како би се спречило њихово запушавање.

Сво расположиво људство и механизација ове, али и других градских служби, у случају пораста водостаја биће усмерена тамо где је то потребно за борбу против изливања Дунава.

Vertikalna bašta u Novom Sadu već 5 godina – kako manje zelene oaze mogu doprineti održivom razvoju grada?

Преузмите андроид апликацију.