Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Од септембра примена дигиталних технологија у ОШ „Васа Стајић“

Шест наставника и стручних сарадника из ОШ „Васа Стајић“ похађало је обуку у оквиру пројекта „ЕдуИН 2 – ка европској школи будућности“ у просторијама школе „Europass Teacher Academy“ у Берлину, јединствене у сфери образовања и добро познате по едукацији наставника широм света.
Фото: Дневник

Школа је за овај пројекат конкурисала прошле године, да би након прихваћене пријаве стекла услов да пошаље шесторо запослених на додатно усавршавање.

На првом курсу „Поштовање различитости и превенција вршњачког насиља“ учествовали су педагог Хелена Вуканац и психолог Филип Кокеза, затим, „Учење засновано на дигиталним играма и проширена реалност“ слушали су наставник информатике Марко Маринковић и наставница музичке културе Сандра Кузмановић, док су обуку из курса „Европска школа за сву децу“, који се бави модернизацијом наставе, похађали наставница историје Мирјана Вуксановић и наставник енглеског језика Владимир Широки, координатор овог пројекта.

„Након боравка у Берлину, одлучили смо да сазнања до којих смо дошли, спроводимо и примењујемо у школи“ – рекао је за „Дневник“ наставник енглеског језика Владимир Широки.  „Током претходна два месеца одржали смо интерну обуку за запослене, као и огледне часове са ђацима, а пуна имплементација пројекта креће од следеће школске године.“

Наставници су дошли до иновативних решења преко којих би оплеменили рад у учионицама, па су тако одлучили да се путем дигиталне технологије у наредном периоду започне са развијањем боље наставе. У ту сврху, они ће употребљавати апликације које су повезане са виртуелном и проширеном реалношћу.

„Помоћу телефона и ВР наочара, ученици ће приступити занимљивијем игроликом учењу и тако ће моћи себи да дочарају нешто што личи на стварност“ – навео је Владимир Широки и додаје да се на овај начин постиже једна свежина у предавању и олакшава се разумевање сложенијег градива.

Provedite nezaboravan vikend kulture u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.