Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Од сутра почиње реконструкција још једне улице у Ветернику

Решењем Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одређена је измена режима саобраћаја на Новосадском путу у Ветернику, због извођења радова на рехабилитацији коловоза.
Фото: Pixabay/suwichan

За потребе извођења радова на Новосадском путу, у делу од Улице Соње Маринковић до Краља Петра I, у Ветернику, одређује се привремена забарана одвијања саобраћаја у Улици Соње Маринковић, на прилазу раскрсници са Новосадским путем.

Привремено, док трају радови, измешта се аутобуско стајалиште „Ветерник – Новосадски пут – Соње Маринковић“ и поставиће се привремено аутобуско стајалиште након раскрснице Новосадског пута и Улице три багрема (испред паркинга продајног објекта „АМАН“).

Измена режима саобраћаја важи у периоду од 11. децембра 2023. године до 30. јануара 2024. године.

Апелује се на све учеснике у саобраћају да буду стрпљиви, повећају опрезност и поштују саобраћајну сигнализацију у зони извођења радова.

Само током 2023. године у Ветернику је асфалтирано 26 улица, а вредност извршених радова је око 130 милиона динара.

Између осталих, нови асфалтни коловоз добиле су улице Васе Ешкићевића, Војводе Бојовића, Нова 36, Дежеа Костолањија, Стефана Првовенчаног, Церска, Нова 59, Данила Лазовића, Гиге Гершића, Васе Јагазовића, Зоје Миросављевић, Радничка, Др Душана Поповића, Школска и Косова.

Осим тога, летос су завршени и радови на изградњи бициклистичке стазе Нови Сад – Бегеч од Улице Симе Матавуља у Новом Саду до Дунавске улице у Футогу дужине око 10 километара, а која једним делом пролази кроз насеље Ветерник.

У периоду од 2012-2023. године у Ветерник је уложено 2 милијарде и 800 милиона динара из буџета Града Новог Сада, а улагања у ово приградско насеље ће бити настављена и током наредне године.

Adice investicijama pretvorene u jedan od najpoželjnijih krajeva za život – radi se kanalizacija, Dom zdravlja i novi vrtić već uveliko rade

 

Преузмите андроид апликацију.