Почетна > Бизнис
Бизнис

Од петка почиње да ради веб сервис за електронску наплату путарине

Путеви Србије од петка 30. децембра пуштају у рад веб сервис за електронску наплату путарине.
Фото: PrtSc/ЈП Путеви Србије

Сервис ће у почетној фази функционисати на територији Србије и бићеи доступан искључиво физичким лицима.

У наредној фази на основу досадашњих преговора очекује се приступање земаља региона, тако да ће електронска наплата путарине ускоро функционисати кроз ту платформу у више заинтересованих земаља.

То ће омогућити свим корисницима да са истим ТАГ уређајем пролазе кроз више земаља учесница заједничког пројекта повезивања електронске наплате путарине у региону.

Да би неко постао корисник електронске наплате путарине кроз јединствену плафторму за електронску наплату путарине, потребно је да поседује ТАГ уређај (постојећи или нови) као и платну картицу (дебитна/кредитна, мастерцард, виса, маестро).

Корисницима ће се након коришћења одређене деонице аутопута ти аутоматси наплатити путарине са регистроване платне дебитне/кредитне картице.

Детаљно упутство како постати корисник wеб платформе за јединствену електронску наплату путарине, можете преузети са интернет презентације Путева Србије.

Услуга ће у почетној фази бити доступна на продајном месту Путева Србије у Устаничкој улици 64/5 сваког радног дана 07-22 часа.

У наредним фазама услуга ће бити проширена кроз постојећу дистрибутивну продајну мрежу за електронску наплату путарине.

Biznis

Преузмите андроид апликацију.