Почетна > Бизнис
Бизнис

Од данас без ковид потврде у Црну Гору

Влада Црне Горе одлучила је да, услед повољније епидемиолошке ситуације, од данас додатно ублажи мере, што између осталог значи да се укида обавеза поседовање ковид потврда за улазак у Црну Гору.

Мере важе од данас 11. марта до 25. марта, саопштио је на конференцији за новинаре директор Института за јавно здравље Игор Галић.

Према његовим речима, укида се обавеза поседовања ковид потврда за улазак у Црну Гору, уз придржавање основних епидемиолошких мера, преноси ЦДМ.

Како прецизирају подгоричке Вијести, ковид потврде више неће бити потребне ни за боравак у установама културе, у угоститељским објектима, у објектима који организују игре на срећу, у спортским објектима, као и на отвореном и у затвореном простору.

Поседовање ковид потврда неће се више захтевати ни за улазак у фитнес центре и теретане, у дечје играонице, као и за присуство и боравак на окупљањима на затвореним јавним местима (јавне приредбе, политички и приватни скупови, прославе, журке, свадбе, као и друге манифестације).

Број посетилаца на јавним приредбама и осталим манифестацијама на отвореном повећава се са 50 на 100, а дозвољава се примање саучешћа и обављање сахране, уз присуство највише до 100 особа.

Дозвољава се организација забавних, спортских и рекреативних активности за децу и одрасле на отвореним јавним мјестима (луна-парк, рингишпил, групни тренинзи, клизалишта) уз присуство највише до 100 особа.

На снази остаје мера ношења маски у затвореном простору.

Pored pilula Britanci kupuju i injekcije za mršavljenje

 

Преузмите андроид апликацију.