Почетна > Бизнис
Бизнис

Од 1. јануара моћи ће да путују само вакцинисани?

Све већи број земаља у свету отвара своје границе, али само за вакцинисане путнике. Милан Лаиновић из Јуте рекао је да ће од 1. јануара 2022. године све тестове заменити једино и искључиво вакцинација.
Фото: PrtSc/CNBC/YouTube

Без потпуне имунизације од првог јануара у многе државе Европске уније неће моћи да се путује, кажу из Националне асоцијације туристичких агенција Србија Јута.

Потпредседник Националне асоцијације туристичких агенција Србије Jута Милан Лаиновић поновио је да државе саме одређују ко и под којим условима тренутно може да уђе у земљу, те да не постоје универзална правила.

„Ни у ЕУ нису све државе заузеле исти став, у Мађарску, Аустрију, Хрватску, Словенију може да се иде са кинеским вакцинама, руским вакцинама, док у Немачку и Италију не може, у комбинацији да, али да су све три исте вакцине, не може“, рекао је Лаиновић.

Нагласио је да у тим земљама људи не могу да посете продавнице, ресторан, тржне центре уколико немају потврду о потпуној имунизацији.

„Постоји код са вашим подацима и у случају да је неко у ресторану заражен, обавештавају вас да се и ви контролишете. Нигде не можете без потврде о вакцинацији или уз важећи ПСР тест“, истакао је он и додао да ће од 1. јануара 2022. године све тестове заменити једино и искључиво вакцинација.

Dogovor G20 oko globalne minimalne poreske stope i vakcina

 

Преузмите андроид апликацију.