Почетна > Србија
Србија

Очекујемо раст у другом кварталу од 13 одсто

Председник је објаснио да би то водило ка значајном повећању плата и пензија, а био би и огроман успех који би нашу земљу сврстао међу прва три места на тлу Европе.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Председник Србије Александар Вучић рекао је да данас очекује прелиминарне податке о стопи раста за други квартал, где се надамо расту од 13 одсто. 

Данас очекујемо прелиминарне податке о стопи раста за други квартал пре свега индустријске производње, на основу те стопе можемо закључити све друге параметре. Надамо се у другом кварталу стопи раста од 13 одсто, што би водило ка расту од 6,5 до седам одсто до краја године – објаснио је он на конференцији за медије после свечане седнице Владе Србије у Крушевцу.

То би, каже, водило ка значајном повећању плата и пензија, а био би и огроман успех који би нашу земљу сврстао међу прва три места на тлу Европе.

Председник је пренео да је на седници разговарано о томе како држава може да ојача оно што има у посебним сиромашним срединама као што су Босилеград, Блаце, и друга места. 

Разговарали смо како да помогнемо најудаљенијим општинама које немају могућност да пронађу инвеститиора. Немају аутопут. Желимо да помогнемо људима да добију другу плату у кући кроз додатно запошљавање – објаснио је он.

Вучић је истакао да Влада жели да поправи и инфраструктуру на истоку Србије, те изразио уверење да ће бити девет аутопутева и брзих саобраћајница у изградњи до краја године.

Говорећи о путу Пожаревац-Велико Градиште рекао је да је разговарано да се граде сигурне плаже за купаче, и све друго како би се довели туристи којима би представили најлепшу атракцију, а то је Дунав који је најлепши кроз нашу земљу.

Исто тако било је разговора о даљем снажењу војске, полиције, пре свега у смислу опреме, оружја и воље за наставком борбе против криминала и корупције. 

Такође, додао је, било је речи о Зеленој агенди, и то не зато што је постала популарна, већ како би се показало грађанима шта реално може да се уради у наредном периоду.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.