Почетна > Бизнис
Бизнис

Очекује се пад продаје рачунара

Током 2020. и 2021. године забележено је велико интересовање за PC уређајима и таблетима, а значајан утицај је имало што је највећи део света почео да ради од куће.
Фото: Pixabay/StockSnap

Два поменута индустријска сектора су стога забележила значајна повећања продаје, за које нико није веровао да су могућа. Али, након две изузетно снажне године када је у питању потражња, сада се очекује пад продаје PC уређаја и таблета.

Најновији извештај аналитичке компаније IDC прогнозира да ће глобална испорука традиционалних PC уређаја забележити пад од 12,8 процената током ове године (на 305,3 милиона), док ће таблет тржиште имати пад од 6,8 процената (на 156,8 милиона уређаја).

Додатни пад се очекује током 2023. године, како се потражња буде смањивала. Прогнозира се да ће комбиновано PC и таблет тржиште до 2023. године забележити пад од 2,6 процената, стоји у извештају IDC-a.

Добра вест је да ће се продаја PC и таблет уређаја стабилизовати и поново ће се вратити на стазу раста током 2024. године, док ће испорука током 2026. премашити бројеве из 2022. године.

Industrija bicikala: Kako je Portugalija postala velesila

Преузмите андроид апликацију.