Почетна > Србија
Србија

Обука јединице војне полиције за учешће у мировним операцијама

У бази “Југ“, на полигону “Боровац“, у току је реализација интензивног периода обуке јединице Војне полиције из састава Копнене војске за учешће у мултинационалним операцијама према програму “Концепт оперативних способности“, саопштено је данас из Министарства одбране.
Фото: Танјуг/Војска Србије

Реч је о обуци током које се примењују дефинисане тактике, технике и процедуре којима се остварује интероперабилност снага из различитих земаља и омогућава успешно извршавање војнополицијских задатака у међународном окружењу.

Припадници вода војне полиције, у овој фази обуке, увежбавају реализацију колективних задатака који их могу очекивати у мултинационалним операцијама, као што су контрола масовног окупљања, успостављање контролних пунктова, патролирање, блокада и претрага терена, вршење увиђаја, прикупљање и обрада доказног материјала.

Њих у наредном периоду очекује тактичка вежба у теренским условима на полигону „Боровац“, и у бази „Југ“, када ће бити реализовани провера и оцењивање оспособљености и интероперабилности ове јединице.

Концепт оперативних способности представља један од облика сарадње у оквиру програма Партнерство за мир чијом применом Војска Србије достиже стандарде интероперабилности и развија оперативне способности декларисаних јединица за учешће у мировним операцијама.

Ministar Vučević se sastao sa ambasadorom Kipra Fotiuom

Преузмите андроид апликацију.