Није добро претеривати. Да, помфрит је једна од најукуснијих намирница и мало ко их не воли, али може и да се претера. Једно истраживање на 4.500.000 људи показало је да они који једу помфрит више од два пута недељно имају већи ризик од ране смрти.

Да бисте смањили овај ризик, обратите пажњу на знакове које вам даје тело, а који значе да једете превише помфрита.
Боли те стомак
С обзиром да се масти спорије варе од угљених хидрата и протеина и да садрже више калорија, помфрит ће вероватно остати у стомаку нешто дуже од здраве хране. Резултат је бол у стомаку.
Магла мозга
Помфрит се пржи у хидрогенизованом уљу са високим садржајем транс масти, које подижу ниво лошег холестерола и снижавају ниво доброг холестерола. Ово повећава ризик од срчаних болести, а једна студија је показала да транс масти повећавају ризик од Алцхајмерове болести и деменције.
Слаб имунитет
Исхрана богата мастима оштећује микробиом црева и подстиче раст лоших бактерија. Само ово слаби ваш имунитет и подложнији сте болестима.
Повећање ризика од срчаних обољења
Једење пржене хране три пута недељно повећава ризик од срчаног и можданог удара за 7%. Ако испитаници свакодневно једу пржену храну, овај ризик износи 15%.
Добијање на тежини
Када се храна пржи у уљу, она постаје калоријска бомба. Једна студија је директно повезала пржену храну и гојазност.
Преузмите андроид апликацију.