Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Обрадовић: Хвала Дуди на свему што је дао српској кошарци

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је да му задовољство што је присуствовао отварању кошаркашког терена у част легендарног стручњака Душана Дуде Ивковића.

Терен посвећен легенди европске и српске кошарке, отворен је поред новобеоградске „Штарк арене, у склопу акције компаније Моцарт „Сто терена за једну игру“.

Обрадовић, Дудин најбољи ученик, пријатељ и кум, заједно са Ивковићевим сином Петром, пресекао је врпцу и званично отворио терен.

„Велика част и задовољство што овај терен носи име по Дуди Ивковићу, великом човеку и мом великом пријатељу, куму, учитељу… Желим да му се још једном захвалим на свему што је дао српској и југословенској кошарци. Био је неко од кога сам ја упијао сваку изговорену реч“, рекао је Обрадовић.

Фото: ABA liga/Partizan NIS

„Надам се да сам макар део онога што је он мене пробао да научи усвојио и да ја могу да пренесем овим генерацијама. То је процес који се не зауставља, да неко после тога саслуша и мене и преноси даље. Част и задовољство што сам био на отварању терена који носи по легендарном човеку какав је био Дуда Ивковић.“

Он је захвалио компанији Моцарт на овоме што ради за кошарку, што отвара терене и даје младим људима да играју кошарку.

„Мало пре су момци питани да ли им одговара подлога, а ја ћу само да се вратим у моју генерацију и неке пре, где нам ништа није сметало. Играли смо боси, по бетону. Ови услови које имају данас су фантастични. Вероватно би било добро да оставе телефоне и сва чуда технологије и да се посвете ономе што најважније – да узму лопту и играју кошарку. То би била фантастична ствар, па би се вероватно догодило оно што је речено – да их гледамо у Арени“, рекао је Обрадовић.

Srbija definitivno u trećem šeširu za žreb

Преузмите андроид апликацију.