Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Објављена званична селекција фестивала “Слика у покрету”

Шести фестивал сниматељских остварења „Слика у покрету“ ове године одржава се у Новом Саду од 15. до 18. децембра и током фестивала биће приказано осам дугометражних играних филмова.
Фото: Фестивал Слика у покрету

Фестивал „Слика у покрету“ настао је у организацији Српске асоцијације сниматеља (САС), са идејом да се представи рад директора фотографије на филму. Ове године одржаће се 6. издање фестивала у Културном центру Новог Сада, док ће пратећи програм фестивала бити одржан у Културној станици Свилара и Еђшег.

У такмичарском делу програма биће приказано осам играних филмова из прошлогодишње и овогодишње продукције које је селектор фестивала Миодраг Миша Милошевић изабрао.

Трочлани жири фестивала доделиће награду за најбоље снимљени филм и за иновативност у приступу филмској слици. Ове године по први пут од када фестивал постоји, жири Српске асоцијације сниматеља доделиће и златну, сребрну и бронзану плакету за најбоље снимљену серију.

“Филм као уметност која окупља и у себи садржи све друге уметности, погонско је гориво и сан свих, па и садашњих генерација филмских аутора. Стварност преточену у снове и снове као одраз стварности, дочарали су филмовима врхунског сниматељског достигнућа Предраг Бамбић САС, Миладин Чолаковић САС, Милош Јаћимовић САС, Владан Г. Јанковић САС, Милош Кодемо САС, Миљан Миловановић, Далибор Тонковић, Горан Воларевић САС…” рекао је селектор фестивала Миодраг Миша Милошевић.

Селекција 6. фестивала сниматељских остварења “Слика у покрету” су флмови: “Дара из Јасеновца”, редитељ Предраг Антонијевић, “Једини излаз”, редитељ Дарко Николић, “Не играј на Енглезе”, редитељ Слободан Д. Пешић, “Оаза”, редитељ Иван Икић, “Тхе Понд”, редитељ Петар Пашић, “Тома”, редитељи Драган Бјелогрлић и Зоран Лисинац, “Викенд са ћалетом”, редитељ Мирослав Момчиловић и “Жив човек”, редитељ Олег Новковић.

Фестивал се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и уз подршку Филмског центра Србије. Ове године фестивал ће се одржати у складу са епидемиолошким мерама, што подразумева да су посетиоци у обавези да фестивал испрате уз поштовање прописане дистанце и ношење маске. Целокупан програм фестивала ускоро ћете моћи да погледате на званичном сајту фестивала slikaupokretu.rs

Muzejska radionica za osobe sa invaliditetom “Kakav divan nakit!”

Преузмите андроид апликацију.