Почетна > Свет
Свет

Објављена правила дебате Бајдена и Трампа која ће бити одржана 27. јуна

Америчка телевизија Си-Ен-Ен објавила је правила дебате на која су пристали кандидати на предстојећим председничким изборима, актуелни амерички председник Џозеф Бајден и бивши председник Доналд Трамп, а која ће бити одржана 27. јуна.

Фото: Танјуг/AP Photo, File

Оба председничка кандидата појавиће се на подијумима који ће исто изгледати, а који ће им бити додељени бацањем новчића, наводи Си-Ен-Ен.

Модератори дебате, која ће бити одржана у граду Атланта у савезној држави Џорџији, биће водитељи Си-Ен-Ен Џејк Тапер и Дејна Беш, а Трамп и Бајден ће током дебате имати само папир, оловку и флашицу воде.

„Микрофони кандидата биће искључени током дебате, осим када је њихов ред да говоре“, наводи Си-Ен-Ен и додаје да ће модератори „користити сва средства на располагању“ да обезбеде поштовање времена и цивилизовану дискусију.

Ројтерс наводи да је имао увид у допис кампање Бајдена, према којем су теме које он преферира право на абортус, стање демократије и економија, док је Трампов тим пре дебате као кључне теме навео имиграције, јавну безбедност и инфлацију.

Критеријум за учеснике у дебати био је да кандидат, према анкетама, има шансе да освоји најмање 15 одсто гласова у савезним државама које заједно носе најмање 270 електорских гласова.

Због овог критеријума у дебати неће учествовати Роберт Кенеди Млађи.

Drugi dan mirovnog samita o Ukrajini u Švajcarskoj

Преузмите андроид апликацију.