Почетна > Србија
Србија

Објављен водич за употребу уређаја у е-фискализацији

Пореска управа објавила је Технички водич са условима и карактеристикама елемената електронског фискалног уређаја ради одобравања за употребу у систему е-фискализације, који ће почети да се примењује од 1. јула.
Фото: Pixabay/Obsahovka

Водич садржи дефиниције појмова, одељак о електронским фискалним уређајима (ЕФУ) са пододељцима о безбедносном елементу, процесору фискалних рачуна и електронском систему за издавање рачуна, као и део о фискалним рачунима, садржају и врстама фискалних рачуна.

Водич се може преузети на линку.

Нови модел фискализације у Србији почиње са применом 1. јануара 2022. године

Нови модел фискализације у Србији почиње са применом 1. јануара 2022. године, а његова имплементација биће потпуно бесплатна за привреду, јер ће терет фискализације сносити држава са три милијарде динара које су издвојене буџетом за ову годину, најавило је раније Министарство финансија.

Фото: Pixabay/Kampus Production

Од 1. јануара наредне године, сви субјекти у јавном сектору имаће обавезу да примају, чувају и издају електронске фактуре, а постепено ће се та обавеза уводити и за приватни сектор за који ће електронско фактурисање бити обавезно од 1. јануара 2023. године.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.