Почетна > Србија
Србија

Објављен календар такмичења за основне и средње школе

Министарство просвете објавило је на свом сајту календар такмичења за основне и средње школе.
Фото: Градске инфо

Школско такмичење из српског језика за талентоване основце планирано је да буде одржано до краја јануара 2023, док је општинско планирано за 25. фебруар, окружно за 1. април, а републичко за 27. мај. Датуми се поклапају и за ученике средњих школа, осим републичког које је најављено за 28. мај.

Када је реч о Књижевној олимпијади школска такмичења су такође предвиђена да се заврше до краја јануара, општинска 11. фебруара, окружно 4. марта, а републичко 29. априла.

За ученике средњих школа ова олимпијада се одржава на општинском нивоу истог датума као и за основце, окружном 11.марта, а републичком 30. априла.

Они ђаци који су заинтересовани да на такмичењу провере знање из математике, ако се пласирају на школским, 4. фебруара их очекује општинско, а ако ту остваре запажене резултате на окружном ће се опробати 18. марта, а на републичком 13. маја.

За средњошколце такмичарска сезона из матемтике на општинском нивоу почиње 5. фебруара и траје до 7. маја када ће бити републичка такмичења.

Такмичари из физике, ако прођу на школском тесту, моћи ће да провере знање и на општинском такмичењу 11.фебруара, на окружном 11. марта, а оне најбоље очекује републичко такмичење 22. и 23. априла.

Ученици средњих школа такмичења из овог предмета имају 4. фебруара општинско,18.марта окружно, а републичко 29. и 30. априла.

Најталентованији хемичари моћи ће да покажу своје знање, ако прођу први степен такмичења у школи, на општинском 25.фебруара, окружном 19. марта и републичком такмичењу од 5. до 7. маја.

Када је о средњошколцима реч из хемије их очекује провера такмичарског знања 1. априла на окружном и од 12. до 14. маја на републичком нивоу.

Надметања у знању из биологије на општинском, окружном и републичком такмичењу за основце предвиђена су за 19. март, 23. април и 28. мај.

Најбољи биолози средњошколци имаће прилику да се такмиче 19. марта на општинском, 23. априла на окружном и 27. маја на републичком такмичењу.

Основци заинтересовани за такмичење из географије, моћи ће, ако прођу школско да учествују на општинском 12. марта, окружном 30. априла, а републичком 14. маја, док су за средњошколце резервисани термини 4. фебруар, 26. март и од 5. до 7. маја.

Ученици који имају посебно инетерсовање за општу и националну историју могу своје знање да покажу, према календару, на општинском такмичењу 26.фебруара, окружном 2. априла и републичком 7.маја.

Најбољи историчари међу ученицима средњих школа имаће прилику да покажу знање 11. марта, 2. априла и 20. маја.

Распоред и осталих такмичења из физичког, музичког, страних језика, као и стручних предмета за средњошколце може да се нађе на сајту Министарства просвете.

U novembru u Srbiju došlo skoro 50 odsto turista više nego pre godinu dana

Преузмите андроид апликацију.