Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Обележено једанаест година ог трагичног пожара у Контрасту

Једанаест година од пожара, у некадашњој дискотеци “Контраст”, у којем су живот изгубили Марина Аничић, Зоран Игњатовић, Марко Павловић, Ренато Вуковић, Милена Далмација и Тамара Миладиновић обележено је данас, полагањем цвећа на спомен обележје настрадалима.
Фото: Град Нови Сад

Поред чланова породица и пријатеља жртава помену је присуствовао и заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац.

„Као и сваке године, на данашњи дан, сећамо се једне од највећих трагедија у новијој историји нашег града. И данас, након једанаест година, једнако смо узнемирени и тужни што је на овом месту, у једној ноћи, пожар однео животе шесторо младих људи. Не постоје речи утехе и време неће ублажити бол онима који су овде изгубили своје најмилије. Остаје нам само да их се сећамо и да нам њихово страдање буде опомена, како се овакве трагедије више никада не би поновиле“ изјавио је Игор Црнобарац.

Он је истакао да ће у циљу неговања културе сећања, на том месту Град направити меморијални парк објаснивши да је парк у плану детаљне регулације овог дела града, од октобра прошле године и да се сада ради на решавању имовинско-правних односа и стварању других услова за пројектовање.

У име породица жртава, окупљенима се обратио отац Тамаре, Бранко Миладиновић који се захвалио Граду на подршци њихових различитих настојања, током година. Он је нагласио да ће Удружење „Истина Тамарини закони“ наставити да се бори да сви који су одговорни за трагедију буду санкционисани због сигурности садашњих и будућих генерација, као и због тога што је такав исход предуслов цивилизованог друштва.

Обележена 24. годишњица погибије Олега Носова

Преузмите андроид апликацију.