Почетна > Србија
Србија

Обележен видовдански скуп 63. Падобранске бригаде

Видовдански скуп ветерана 63. Падобранске бригаде обележен је данас у драгачевској варошици Гучи.
Фото: Танјуг/Министарств Одбране/Јово Мамула

Догађај је почео подизање заставе бригаде, а настављен обраћањем ратних команданата јединице, домаћина и Милорада Вељовића, који је скупу присуствовао у име председника Србије Александра Вучића. Одржан је и културно уметнички програм.

На свечаности су додељене награде, захвалнице, плакете и књиге заслужним појединцима и удружењима која су помогла организовање овог скупа као и рад самог удружења ветерана.

Велика плакета додељена је и председнику Србије, коју је у његово име примио Вељовић.

Плакета са падобранском заклетвом додељена је и Јоргосу Кариотису, који је присуствовао испред резервних падобранаца војске Републике Грчке.

Плакету је добио и бивши генерал полиције, Горан Радосављевић Гури.

„Захваљујући иницијативи председника Републике Србије и врховног команданта исправљена је неправда. Јединица је враћена у ранг бригаде, враћене су заставе и чинови. И будите уверени да ће председник увек безрезервно помагати и борити се за боље услове и оних који више не служе“, рекао је Вељовић, саветник за безбедност председника Вучића.

63. Падобранска бригада основана је 1946. године у Барију уз помоћ савезника. Прошла је сва ратишта на простору бивше Југославије, а можда највећу славу, стекла је током НАТО агресије на Савезну Републику Југославију.

Vaučeri od 15.000 dinara za odmor u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.